Installation af storskærmsløsningen

Sidst redigeret: 19.09.2023

I denne artikel finder du en række informationer og anbefalinger relateret til installation af storskærmsløsningen som kan hjælpe med at løse de mest almindelige udfordringer ved installation af storskærmsløsningen hos vores kunder.

Skal vi hjælpe med installationen eller vil i klare det selv?

Hvis du ønsker at få hjælp med at installere storskærmsløsningen og anlægget er placeret i Danmark så kan vi hjælpe dig. Du kan finde vores installationspriser på siden “Priser“.

Vi installere storskærmsløsningen i samarbejde med I.L. Montering som også har været behjælpelig med udarbejdelsen af denne artikel, hvilket vi takker for. Kontaktoplysningerne kan du finde her:

I.L. Montering
http://www.il-montering.dk
[email protected]
+45 4014 6505
Ejbyvej 59, Ejby
4623 Ll-Skensved

For vores kommende udenlandske kunder har vi endnu ikke etableret nogle samarbejdspartnere vi kan referere til og vi kan derfor ikke stå for installation i udlandet, men vi arbejder på nuværende tidspunkt på at få en samarbejdspartner i Norge.

På væggen, op under loftet eller på en fod?

Det er helt op til jer hvor og hvordan i ønsker jeres storskærm skal installeres. Her får du et par gode tips som kan hjælpe dig til at tage den bedste beslutning i forhold til jeres behov.

 • I udkigstårne har nogle af vores kunder valgt at montere storskærmen op under loftet ved vinduerne ud til anlægget og så skjult computeren og strømtilførsel op under loftpladerne. På den måde er det sværere for uvedkommende at pille ved udstyret til storskærmsløsningen.

 • Nogle kunder har også valgt at montere storskærmen på en indervæg hvortil der er blevet boret huller ind til lokalet ved siden af (Oftest et teknikrum eller et rum hvor kun personalet har adgang) hvortil kabler kan føres igennem så uvedkommende ikke har adgang til udstyret.

 • Ofte vil der sammen med minicomputeren medfølge et VESA beslag som kan bruges til at montere minicomputeren bag på fjernsynet/monitoren hvis ikke computeren kan gemmes væk på anden vis. Kontakt Tivilo hvis du vil sikre dig at der følger dette beslag med til den minicomputer vi købet til dit anlæg.

 • Det er en god idé at tage fjernbetjeningen og tastaturet til storskærmen og låse disse inde eller gemme dem væk så kun dem der har tilladelse kan betjene storskærmen.

Internetforbindelse til storskærmen

Uanset hvor i ønsker at placere jeres storskærm er det vigtigt, at der er en stabil internetforbindelse der hvor den skal placeres, som både kan være via Wifi og via Ethernet kabel. Dette er vigtigt både for at vores kunder kan få en bedste oplevelse med storskærmsløsningen, men også for at vi via en TeamViewer forbindelse kan logge ind på storskærmsløsningen og servicere den hjemme fra vores kontor. Storskærmen har ikke brug for høje internethastigheder og vores anbefaling lyder på 30 MBit eller højere dedikeret til storskærmen, men vigtigt for storskærmsløsningen er stabiliteten og nu færre udfald i internetforbindelsen desto bedre.

Dernæst ville vi også sætte pris på hvis vores kunder på forhånd kunne identificere hvilket netværk som storskærmsløsningen skal logges på og dernæst sende loginoplysningerne til os så vi har den klar med det samme når storskærmsløsningen installeres.

TeamViewer adgang til storskærmen

Vores primære måde at servicere storskærmsløsningen er ved at fjernstyre storskærmsløsningen via en TeamViewer forbindelse, hvilket gør det muligt for os at betjene computeren til storskærmsløsningen som hvis den stod på vores kontor. Hvis ikke vi kan oprette forbindelse på denne måde kan vi ikke servicere storskærmen.

Det er derfor vigtigt, at hvis i har en internetforbindelse med ekstra sikkerhedsforanstaltninger eller at i har en IT-afdeling tilknyttet anlægget, så skal i forhøre jer med jeres IT-ansvarlige omkring, om der kan opstå nogle problemer i forbindelse med driften at storskærmsløsningen. Dette kunne eksempelvis være, at der er en skræddersyet firewall på netværket hvor storskærmen og TeamViewer adgangen skal godkendes, at der skal oprettes en ny netværksbruger til storskærmsløsningen, eller at nye IP-adresser på netværket skal godkendes på netværket.

Vi ville sætte stor pris på hvis vores kunder kunne undersøge deres IT-forhold og løse eventuelle udfordringer med netværket forud for installationen af storskærmsløsningen.

Spørgsmål for nye kunder

 1. Ønsker vi at benytte os af Tivilo til installation af storskærmsløsningen eller ønsker vi selv at foretage installationen?

 2. Skal storskærmsløsningen vægmonteres, hænges op under loftet, stå på en fod eller noget hel fjerde?

 3. Er der en stabil internetforbindelse via Wifi eller Ethernet på mindst 30 MBit eller højere der hvor vi ønsker at opsætte storskærme?

 4. Har vi sørget for at sende loginoplysninger på vores netværk som skal anvendes til storskærmsløsningen til Tivilo?

 5. Skal der oprettes en ny bruger på anlæggets netværk for at storskærmsløsningen kan komme på internettet?

 6. Har vi et øget sikkerheds-niveau på vores internet som kræver godkendelse af nye computere eller ændringer til vores netværk for at vi kan anvende storskærmsløsningen?
  • F. eks. godkendelse af nye IP-adresser eller ændringer til firewall indstillinger

Gå tilbage til vejledningsoversigten