Indkøb af simkort

Sidst opdateret: 19.09.2023

For at Tivilo systemet kan bruges på et anlæg skal vores kunder sørge for at indkøbe simkort til alle køretøjs- og instruktørenheder. I denne artikel kan du finde alle vores anbefalinger i forhold til simkort samt de spørgsmål i skal tage stilling til som nye kunder af Tivilo.

Hvor mange simkort skal vi bruge?

Både køretøjsenhederne og instruktørenhederne anvender simkort for at komme på internettet. Antallet af simkort afhænger derfor af, hvor mange af disse enheder i har brug for. Hvis i eksempelvis skal have 14 køretøjsenheder og 2 instruktørenheder vil i have brug for 16 simkort i alt.

Hvis i har besluttet at have reserveenheder liggende anbefaler vi også at indkøbe simkort til disse i stedet for at flytte simkort rundt, da dette øger risikoen for simkort der bliver væk og dette er ofte ikke pengene værd i arbejdstid i forhold til hvad abonnementerne koster.

Valg af udbyder og dækning

Tivilo stiller ikke nogle specifikke krav til, hvilken udbyder af simkort som vores kunder vælger, men vi opfordre til at vores kunder selv undersøger hvor god dækning der er i området hvor anlægget er placeret og vælger en udbyder med god dækning.

For danske kunder er her en liste med links til mange danske mobilselskabers dækningskort: www.mobil-daekning.dk

I forbindelse med opsætning af Tivilo, alt efter antallet af enheder der skal have simkort, så er det ofte muligt for vores kunder at gå til en udbyder af simkort og få mængderabat når der købes mange simkort på en gang. Nogle udbydere har også mulighed for at opsætte en fælles datapulje som alle simkortene deler, hvilket også kan give nogle besparelser.

Datamængde på simkort

Vores nuværende anbefalinger er, at vores kunder indkøber simkort med 2GB data eller mere.

Hvad sker der hvis en enhed opbruger al data på simkortet?

I det tilfælde at en Tivilo enhed får opbrugt al data på et simkort er vores erfaring, at udbyderne ikke lukker for internetforbindelsen, men oftest skruer ned for up- og download-hastigheden til 128 kb/s indtil den næste faktureringsperiode starter.

Dette har indtil nu ikke haft en negativ effekt på driften af Tivilo, da Tivilo ikke har brug for højere hastigheder og systemet fortsætter med at virke som normalt. Vi vil dog stadig anbefale at have rigelig data på kortene, da vores kunder ofte oplever at blive bombarderet med mails fra deres udbyder om at kortene er løbet tør for data, hvilket koster arbejdstid for personalet på anlægget. Dernæst så kan der i en fremtidig version af Tivilo blive behov for højere internethastigheder for at en funktion kan bruges.

Hvis vores kunder følger vores anbefalinger omkring 2GB data eller mere vil Tivilo enhederne under normale driftsforhold ikke løbe tør for data.

Oplåsning af simkort

For at vi bedst muligt kan servicere Tivilo enhederne er det vigtigt, at simkortene ikke er låst med pinkode når de skal tages i brug. Oftest kan man ved bestilling af simkort ønske at få fjernet pinkoden på kortene, hvilket vi opfordre vores kunder til, da det sparer os for en masse tid ved implementeringen af Tivilo systemet.

Hvis ikke det er muligt at få slået pinkoden fra hos den givne udbyder så kan vi godt være behjælpelige med at slå pinkoden fra i forbindelse med opsætningen af Tivilo enhederne, dog koster dette tid for os i forbindelse med installationen af systemet hos vores kunder som vi kunne bruge på at teste systemet bedre mens vi er hos kunden.

Spørgsmål for nye kunder

  1. Hvor mange simkort skal vi bruge?
    • Køretøjsenheder og instruktørenheder inklusiv reserveenheder tilsammen

  2. Hvilken udbyder har god dækning i vores område?

  3. Hvilke udbydere kan tilbyde os den bedste pris eller mændgerabat på simkort med mindst 2GB data?
    • Visse udbydere kan oprette fælles datapuljer for alle simkort.

  4. Kan vi få oplåst alle simkortene af vores udbyder på forhånd?

Gå tilbage til vejledningsoversigten