Drift og vedligeholdelse af Tivilo

Sidst opdateret: 05.12.2022

I denne artikel vil du få en masse informationer omkring hvordan Tivilo systemet løbende vedligeholdes samt hvilke overvejelser du bør gøre dig i forhold til vedligeholdelse. Du kan også finde en række vejledningsvideoer og supplerende informationer til hvordan systemet klargøres til undervisning.

Hvem har ansvaret for drift og vedligeholdelse på anlægget?

For at i med Tivilo kan opnå det bedste resultat er det vigtigt at i har helt styr på hvem der har ansvaret for hvad omkring systemet. I forhold til drift og vedligeholdelse vil der være to forskellige ansvarsposter.

Den første ansvarsrolle vil være hvem der har ansvaret for den daglige klargøring af systemet til undervisning. Opgaverne her omfatter optænding eller genstart af køretøjsenhederne, fastgørelse af køretøjsenheder hvis de har løsnet sig fra deres holder mm. (Mere om dette senere i artiklen). Hos de fleste af vores kunder har vi set, at banefolkene/mekanikerne som også klargøre køretøjerne også vil være dem der har dette ansvar, da de alligevel bruger tid på at tanke og vedligeholde køretøjerne.

Den anden ansvarsrolle vil være hvem der kan tage beslutninger om udskiftning af defekt udstyr eller indkøb af ekstra udstyr, da det er vigtigt for os at vi ved, hvem der har lov til at bruge penge på vegne af kunden. For os kan denne ansvarsrolle gå til de samme som vedligeholder og klargøre Tivilo, så længe vi ved hvem der har beføjelser til at tage disse beslutninger.

Basal betjening af Tivilo og popup beskeder på Instruktørenheden

I forbindelse med brugen af Tivilo vil der være nogle helt basale betjeningsmuligheder som vil være vigtige at vise for at systemet kører korrekt ved undervisning. Her kan du finde en række vejledningsvideoer der viser hvordan disse ting gøres.

Genstart af enheden

Anbefalinger til vedligeholdelse af Tivilo

Vi ønsker, lige såvel som i gør, at jeres nyindkøbte udstyr til Tivilo holder så lang tid som muligt. Derfor kan du her finde en række anbefalinger til hvordan du forlænger levetiden på Tivilo udstyret.

  • Hvis i over en længere periode ikke skal bruge jeres køretøjer, fordi anlægget skal ombygges, køretøjer er til reparation eller at anlægget er lukket af andre årsager, så anbefaler vi, at i slukker køretøjsenhederne således, at de ikke står og bruger ekstra strøm fra køretøjet unødigt og samtidig holder længere.

  • På specielt varme dage om sommeren (+ 30 grader) så anbefales det hvis Tivilo skal bruges, at i åbner dørene eller vinduerne på køretøjerne eller tænder for airconditionen lidt tid før i skal ud og køre således, at temperaturen falder lidt i køretøjerne. Dette skyldes, at nogle telefoner der anvendes til køretøjsenheder har en advarselsbesked om overophedning der kan poppe op foran Tivilo appen og skærme for visningen at videoer, som oftest forsvinder igen automatisk når drifttemperaturen falder igen. Dernæst er det også bedre for telefonerne ikke at operere under for høje temperaturer. Tivilo er tilpasset til at forsøge at minimere drifttemperaturerne på forskellig vis, men disse beskeder kan stadig forekomme.

Udskiftning eller reparation af Tivilo enheder

Udskiftning eller reparation af monteringsudstyr

Fejl og mangler i Tivilo systemet

Spørgsmål til nye kunder